Veel mensen maken gebruik van een tafelzeil. Het is de beste manier om je tafel te beschermen tegen vlekken en beschadigingen. Tafelzeil is een plastic zeil wat je over je tafelblad heen legt. Het wordt voornamelijk gebruikt tijdens de maaltijden of tijdens een knutselmoment. Tegenwoordig zijn de tafelzeilen erg mooi. Ze hebben prachtige prints en passen vaak ook bij de interieurtrends van tegenwoordig. Omdat de tafelzeilen zo mooi zijn kiezen mensen er steeds vaker voor om het tafelzeil altijd op tafel te laten liggen. Zo heb je niet alleen goede bescherming voor je tafelblad, maar kijk je de hele dag tegen de mooie print van het tafelzeil aan!

Moet een tafelzeil onderhouden worden?

Een tafelzeil heeft geen onderhoud nodig. Het enige wat je moet doen is het na de maaltijden afnemen met een vochtige doek. Vervolgens kun je het opvouwen of oprollen en weer in de kast of kelder zetten, indien je het wilt opruimen. Op deze manier kan een tafelzeil vaak zelfs jaren mee gaan! De meeste vlekken veeg je eenvoudig schoon met een vochtig doekje. Houd er wel rekening mee dat sommige vlekken, als het gaat om hardnekkige kleurstoffen, snel in het zeil kunnen trekken. Je krijgt deze er vervolgens niet altijd uit. Om de schade hierin zoveel mogelijk te beperken is het verstandig om een vochtige doek bij de hand te hebben tijdens de maaltijden. Hoe sneller je de vlek schoon veegt, hoe beter! Toch kun je soms niet helemaal voorkomen dat er een vlek in het zeil blijft zitten. Gelukkig is een tafelzeil vaak niet duur in aanschaf en is het soms ook wel leuk om weer eens een ander printje op tafel te leggen! De keuze is enorm en er zitten fantastische printjes bij! Kijk bijvoorbeeld eens op Hiptafelzeil, daar vind je tafelzeil in honderden verschillende prints.

Tafelzeil kan ook buiten gebruikt worden, wel kan het zijn dat het iets minder lang mee gaat. De zon kan zorgen voor verkleuring, maar als je het alleen tijdens de maaltijden gebruikt, valt dat vaak reuze mee. Ook voor buiten zijn hele leuke tafelzeiltjes te verkrijgen.