Als je huis is zoals de meeste, heb je waarschijnlijk stapels kartonnen dozen rondslingeren. Deze dozen kunnen worden gebruikt om spullen tijdelijk op te slaan totdat ze nodig zijn of ze kunnen worden gebruikt als verpakkingsmateriaal voor verschillende huishoudelijke artikelen. Hoewel er bepaalde dingen zijn die u moet doen om ervoor te zorgen dat deze kartonnen dozen niet in de vuilnisbak belanden of zwerfvuil worden, zijn er ook andere dingen die u ermee kunt doen. Gelukkig is het recyclen van karton in plaats van het weg te gooien tegenwoordig heel gewoon – zelfs voor degenen die denken dat recycling iets nieuws of vreemds is. Dit artikel bespreekt de verschillende manieren waarop je de kartonnen dozen die je misschien hebt en misschien ooit nog eens gebruikt, kunt recyclen.

Thuis recycleren

Als je kinderen hebt, heb je waarschijnlijk een heleboel krijtjes of dozen met kleurpotloden liggen. Misschien heb je ook nog wel andere dingen waar kinderen dol op zijn, maar die je niet meer zo vaak gebruikt. U kunt dit afval gemakkelijk omzetten in iets nuttigs door het te recyclen. Dit zijn drie eenvoudige manieren om kleurpotloden te recyclen: – Doe de krijtjes in een voedselcontainer en zet de krijtjes in de vriezer. Wanneer je de kleuren weer nodig hebt, haal je ze uit de vriezer en heb je verse krijtjes. Dit is een geweldige manier om krijtjes waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken opnieuw te gebruiken. – Je kunt krijtjes ook gebruiken om je potten en pannen schoon te maken. Doe wat krijtjes in een pot of pan en voeg wat warm water toe. Schrob vervolgens de met krijt bedekte potten en pannen met een spons. U kunt een krijtje ook gebruiken om vastzittend voedsel van uw potten en pannen te wrijven. – Doe de stukjes krijt in een plastic zak en laat uw kinderen de stukjes krijt rechtstreeks in de achtertuin composteren. Als u dit vaak doet, hebt u al snel een compost vol krijtstukjes die u kunt gebruiken.

Hoe recyclet u karton op uw werk?

De meeste mensen die op een kantoor of als ondernemer werken, hebben ook een ton oude dozen liggen. Je kunt deze dozen gemakkelijk recyclen om allerlei dingen te verzamelen. Hier zijn een paar suggesties over hoe je deze kartonnen dozen op het werk kunt gebruiken: – Zet een kartonnen dozen kantoor op. Als uw kantoor veel dozen heeft staan, zet dan een kartonnen dozenkantoor op en gebruik de dozen om verschillende kantoorartikelen in op te bergen. Je kunt ze ook gebruiken om spullen in op te bergen die je overdag nodig hebt terwijl je werkt. – Gebruik oude dozen. De meeste dozen die je vindt rondslingeren hebben waarschijnlijk wel bruikbare stukken in zich. Je kunt deze stukken karton goed gebruiken door er dozen van te maken. Je kunt ook dozen maken van gerecycled hout. – Gebruik oude kartonnen dozen als opbergmogelijkheid voor schriften, papieren of dossiers die u achter slot en grendel moet bewaren. U kunt een hangslot gebruiken om deze spullen veilig in de dozen te bewaren.

Kartonnen dozen gebruiken voor tuinieren

Een van de beste dingen van het recyclen van oude dozen is dat ze verschillende doeleinden kunnen dienen. Je kunt ze gebruiken om bloemen of kruiden te planten, potgrond in op te slaan of zelfs om je eigen voedsel in te verbouwen. Hier zijn een paar ideeën voor tuinieren met gerecyclede kartonnen dozen: – Gebruik oude dozen om potgrond of planten in op te slaan. U kunt gemakkelijk een zelfgemaakte minikas maken met een oude kartonnen doos. Bekleed de doos gewoon met plastic en leg er potgrond of zaden in. – Maak van een oude kartonnen doos een plantenbak. Knip een oude doos in kleine stukjes en plaats ze in een pot. U kunt de pot dan van bovenaf water geven of een minikaseffect creëren door de pot met plastic te bedekken.

Decoratief gebruik van gerecyclede kartonnen dozen

Hoewel het belangrijk is om kartonnen dozen te recyclen, kun je ze ook gebruiken om je huis en tuin te versieren. Je kunt oude dozen gebruiken om een rustieke look te creëren door ze in verschillende kleuren te schilderen. U kunt oude dozen ook gebruiken om tuinkunst te maken met afbeeldingen die erop zijn getekend. Hier zijn een paar manieren waarop je kunt decoreren met gerecyclede dozen: – Maak een tuinmuurschildering met behulp van oude dozen. Schilder gewoon muurschilderingen op de buitenmuren van de dozen met een spuitbus. U kunt ze ook beschilderen met krijtverf. – Gebruik gerecyclede kartonnen dozen om buitendecoraties in op te bergen. U kunt gemakkelijk een decoratieve opslagruimte maken met behulp van oude dozen. Stapel de dozen gewoon op en leg grind of zand tussen de dozen om een decoratieve ruimte te creëren.

Hoe maak je je eigen compostbak?

Als u geen achtertuin hebt of geen ruimte hebt voor een compostbak, kunt u oude dozen gebruiken om uw eigen compostbak te maken. Zet de dozen gewoon op de grond en stop er wat organisch materiaal in. Dozen van golfkarton zijn hiervoor het meest geschikt. U kunt ook een reeks gestapelde dozen in uw achtertuin maken en er een waterbak op plaatsen. Zo ontstaat een mini-irrigatiesysteem dat uw achtertuin gehydrateerd houdt.

Conclusie

Het recyclen van oude dozen kan de ecologische voetafdruk van uw huis en kantoor helpen verminderen. Je kunt oude dozen ook gebruiken om tuinkunst te maken en je huis te versieren met gerecyclede dozen. Er zijn veel verschillende manieren waarop u kartonnen dozen kunt recyclen en het afval in uw huis en kantoor kunt verminderen. Oude dozen verkreukelen is een goede manier om ze te recyclen, maar het is ook belangrijk om te bedenken wat u met de dozen doet als ze eenmaal verkreukeld zijn. Als u ze op de grond laat liggen, kunnen ze gemakkelijk zwerfvuil worden. Als u ze in de prullenbak doet, kunnen ze worden geplet en in de prullenbak belanden. Als u de tijd neemt om de dozen op de juiste manier te recyclen, kunt u de hoeveelheid afval die op de stortplaats terechtkomt, verminderen.